Συνέντευξη ή αγώνας δρόμου ( Vol 2)


Όπως είχα αναφερθεί και στο προηγούμενο άρθρο μου, το βασικό συστατικό μιας επιτυχημένης συνέντευξης κρύβεται στην ψυχολογία, στην όρεξη, στην ζωντάνια και στην γλώσσα του σώματος του καθενός από εμάς υποψηφίων και έχουν να αποφέρουν στους εκάστοτε εξεταστές σημαντικές πληροφορίες οι οποίες δεν αναγράφονται και δεν αποτυπώνονται στο βιογραφικό του καθενός. Αλλά κάθε ‘’εργαλείο’’ στη συνέντευξη είναι εκεί για να εξυπηρετήσει έναν διαφορετικό σκοπό και να συμπληρώσει τα διαφορετικά κομμάτια του παζλ που ονομάζεται ‘’ταυτότητα’’ ενός υποψηφίου. Παρακάτω σας παραθέτω αυτά τα πολυπόθητα εργαλεία.


1)Γνωριμία με την εταιρεία

Αρχικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα να μαζέψουμε πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία από την οποία διεκδικούμε μια θέση εργασίας. Θα πρέπει να αναζητήσουμε στο google στοιχεία για το πρόσωπο και την σύσταση της εταιρείας. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε μια μάτια στο LinkedIn μιας και η επιστήμη έχει φτάσει τόσο μπροστά, εκεί συνήθως η κάθε εταιρεία μας παρουσιάζει τα δυνατά της σημεία. Σίγουρα οι εξεταστές μας θα μας θέσουν έστω και μία ερώτηση που θα αποτελείται από πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση της εταιρείας στο διαδίκτυο.


2)Πλήρης κατανόηση της θέσης που διεκδικούμε

Θα πρέπει να έχουμε κατανοήσει πλήρως τα χαρακτηριστικά της θέσης που διεκδικούμε. Να έχουμε μελετήσει σωστά πως τηρούμε όλα τα κριτήρια της εν λόγω θέσης εργασίας που διεκδικούμε, διότι έστω ότι δεν έχουμε εμπεδώσει και την παραμικρή λεπτομέρεια σωστά μπορεί να φανεί καταλυτικό για την πορεία της συνέντευξης μας.


3)Σωστή στάση σώματος

Η σωστή στάση του σώματος, ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε μέσα στον χώρο της συνέντευξης αν και μπορεί να μην το πιστεύουμε μπορούν να προδώσουν πολλά από τα μυστικά μας χωρίς εμείς οι ίδιοι να πούμε το παραμικρό. Βέβαια με την σωστή προετοιμασία και με την αφομοίωση των σωστών οδηγιών όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η στάση του σώματος μας μπορεί εύκολα να διορθωθεί και να μας βοηθήσει ώστε να πετύχετε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να κλέψετε τις εντυπώσεις και να διεκδικήσουμε την θέση εργασίας που μας αξίζει.


4)Λίγα λόγια για εμάς

Είναι κατά κύριο λόγο η πιο κλισέ ερώτηση με την οποία θα ξεκινήσει μια συνέντευξη εργασίας. Αυτό που στην ουσία θα ακολουθήσει είναι μία σύντομη περιγραφή του βιογραφικού μας, που πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος. Συνήθως ξεκινάμε με το να συστηνόμαστε παραθέτοντας πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές γνώσεις, τις δεξιότητες που μας διακατέχουν καθώς επίσης και στις διάφορες πιστοποιήσεις που έχουμε προσθέσει στο βιογραφικό μας. Στην συνέχεια επεκτεινόμαστε στις επαγγελματικές μας πληροφορίες. Θα μας ζητηθεί να περιγράψουμε λεπτομερώς τις θέσεις εργασίες στις οποίες έχουμε εργαστεί. Εν κατακλείδι θα ήταν ιδανικό να ολοκληρώσουμε την περιγραφή μας με τα εκάστοτε χόμπι του καθενός από εμάς. Η καλύτερη λύση θα ήταν να έχουμε κάνει μία σύντομη προετοιμασία γι’αυτό που θα παρουσιάσουμε.


5) Παρουσίαση των πλεονεκτημάτων μας

Θα μας ζητήσει τα αναφερθούμε στα πλεονεκτήματα που διακατέχουν την προσωπικότητα μας. Αυτή η ερώτηση οφείλω να ομολογήσω ότι αν μπορούσα να την χαρακτηρίσω θα την χαρακτήριζα ως η πιο risky που ίσως μας τεθεί να απαντήσουμε. Είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα και αντί να εντυπωσιάσουμε τους εκάστοτε εξεταστές μας να χάσουμε σημαντικούς πόντους από αυτήν την ερώτηση. Θα πρέπει να τα έχουμε εντοπίσει από πριν τα δυνατά μας σημεία και φυσικά να είμαστε σε θέση να τα αιτιολογήσουμε παραθέτοντας τα κατάλληλα επιχειρήματα. Ένα από τα πιο βασικά σημεία είναι να είμαστε ειλικρινείς.


6) Παρουσίαση των μειονεκτημάτων μας

Θα μας ζητηθεί παράλληλα να περιγράψουμε τα μειονεκτήματα που διακατέχουν την προσωπικότητα μας. Ακόμα και σ ’αυτήν την περίπτωση η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική, γιατί αν διαπιστωθεί ότι κάπου υπερβάλουμε των ικανοτήτων μας μπορεί να αποφευχθεί μοιραίο. Στην περίπτωση αυτήν θα πρότεινα να περιγράψουμε τα μειονεκτήματα μας αλλοιώνοντας την σημασία τους, βρίσκοντας δηλαδή έναν τρόπο αντιμετώπισής τους.


7) Ποια είναι οι προσδοκίες μας για την εταιρεία

Στην ουσία είναι μία ερώτηση που μας θέτουν οι εκάστοτε εξεταστές για να αποκομίσουν από εμάς αν έχουμε λάβει σοβαρά υπόψιν μας την αξία της ευκαιρίας που μας δίνεται για την συνεχή εξέλιξη της επαγγελματικής μας πορείας. Πολλές φορές η επόμενη ερώτηση που μπορεί να ακολουθήσει είναι θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον εαυτό μας στην εκάστοτε εταιρεία ένα χρόνο μετά, κάτι που επίσης θα πρέπει να το έχουμε προετοιμάσει. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να απαντήσουμε, ότι πιστεύουμε ότι θα έχουμε εξελίξει το πνεύμα της ομαδικότητας και πως να συνυπάρχουμε με τους άλλους ανθρώπους που στελεχώνουν την ομάδας μας.


8) Ποιες είναι οι αρμοδιότητες μας

Ποτέ μα ποτέ να μην παραλείπουμε αυτή την ερώτηση, διότι είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα καθορίσει την εξέλιξη της επαγγελματικής μας πορείας. Είναι ο λόγος και η πηγή γέννησης άπειρων προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην εν λόγω εργασία μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε αναλυτικά τι θα πρέπει να φέρουμε εις πέρας στο τέλος της ημέρας για να μπορούμε να κάνουμε την αυτοαξιολόγηση μας, να παρατηρήσουμε τα δυνατά, τα αδύνατα σημεία που θα μας φέρουν όλο και πιο κοντά στον ένα και μοναδικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να αφομοιώνουμε κάτι καινούργιο και να έχουμε συμβάλει ολοένα και περισσότερο στο να γινόμαστε καλύτεροι ημέρα με την ημέρα. Παράλληλα όμως θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση η τυχόν απορίες που μπορούν να μας έχουν δημιουργηθεί κατά την ροή της συνέντευξης.


Ευελπιστώ τα παραπάνω να σας φάνηκαν χρήσιμα και να είναι ένας παραπάνω λόγος για να πετύχετε τον στόχο σας- μας, που δεν είναι άλλος από το να κατακτήσετε την εργασιακή αποκατάσταση που επιθυμείτε.

73 views