Κάνετε για επιχειρηματίας ?


Το πρωτογενές στοιχείο σε κάθε έννοια δράσης είναι ο άνθρωπος ιδιαίτερα αυτός που θέλει μετατρέψει την δράση σε επιχειρηματική δραστηριότητα και μέσω αυτής να στηρίξει το παρόν ,το μέλλον του εαυτού του και πολλών άλλων που θα συνεργαστεί αναγκαστικά μαζί τους, δηλαδή

αυτός που λέγεται επιχειρηματίας.


Είναι γεγονός ότι όλοι δεν κάνουν για επιχειρηματίες γιαυτό και πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Τι διαφοροποιεί ωστόσο εκείνους που αποτυγχάνουν από εκείνους που δεν σταματούν να επιτυγχάνουν;Μελετώντας τα Χαρακτηριστικά των πολύ επιτυχημένων ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων βρήκα….οτι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και φυσικά οι επιτυχημένες επιχειρήσεις τους έχουν τα εξής κοινά βασικά χαρακτηριστικά


1.Κάνουν μεγάλα όνειρα «Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δημιουργούν συχνά κάτι από το τίποτα. Πρέπει να δείτε την επιχείρησή σας με τα μάτια του μυαλού σας και να έχετε πίστη στο όραμά σας…»


2. Εντοπίζουν τις ευκαιρίες Αυτά που σήμερα είναι πολύ επιτυχημένα προϊόντα και επιχειρήσεις, μας φαινόντουσαν πολύ παράξενα ιδέες έως κουταμάρες όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα και βλέπουν προοπτικές εκεί που οι άλλοι αρνούνται να δουν η αντιληφθούν.


3. Ξέρουν πώς να εκτελούν τις ιδέες τους Πολλοί έχουν ιδέες. Αλλά από τη σκέψη μέχρι την εκτέλεση της ιδέας ο δρόμος είναι μεγάλος. Είναι αυτή ακριβώς η ικανότητα που έχουν ορισμένοι επιχειρηματίες να κάνουν πράξη τις σκέψεις και τις ιδέες τους και στο σημείο αυτό διαφοροποιούνται από εκείνους που κάνουν απλώς όνειρα.


4. Κάνουν μικρά βήματα Ακόμη και όταν έχουν μεγάλα σχέδια, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως δεν μπορούν να τα εκπληρώσουν σε μια στιγμή», διότι δεν θα έχεις ποτέ αρκετά. χρήματα, ποτέ αρκετούς ανθρώπους, ποτέ αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα.


5. Ζητούν βοήθεια Πολλοί από τους σημερινούς ηγέτες επιχειρήσεων έχουν μέντορες. Επιπλέον, αναζητούν ανθρώπους με εμπειρία από τον κλάδο τους που θα συμπληρώσουν τις δικές τους ικανότητες και ιδέες.


6. Είναι ευέλικτοι Όπως όλοι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν λάθη. Η διαφορά είναι ότι εκείνοι είναι πρόθυμοι να τα δεχτούν και να μάθουν από αυτά και επίσης είναι πρόθυμοι να αλλάξουν γρήγορα.


7. Έχουν αυτοπεποίθηση Δεν αμφισβητούν τον εαυτό τους. Η επιμονή τους τους ωθεί μπροστά και τους κρατά συγκεντρωμένους στο στόχο, ακόμη και όταν τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν όπως τα θέλουν.


8. Δεν φοβούνται την αποτυχία Οι επιτυχημένοι άνθρωποι από την άλλη κατανοούν τους κινδύνους και το ρίσκο και προσπαθούν να τα μετριάσουν χωρίς να σταματούν τα σχέδιά τους.


9. Δημιουργούν συνεκτικές ομάδες Όσο οι επιχειρήσεις μεγαλώνουν τόσο περισσότερους ανθρώπους προσλαμβάνουν. Οι υπεύθυνοι και εργαζόμενοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε επιχείρησης. Οπότε η ικανότητα να κάνει κανείς σωστές προσλήψεις είναι καταλυτική.


10. Μεταβιβάζουν αρμοδιότητες Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα, ιδιαίτερα όταν η επιχείρηση μεγαλώνει. Από τη στιγμή που θα προσλάβουν κατάλληλους εργαζόμενους, τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους και οι ίδιοι επικεντρώνονται σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα.


Θα ρωτούσα λοιπόν. Είσαι ένας από αυτούς που διαθέτεις τα πιο πάνω ?


Κάθε νέα επιχείρηση ξεκινά με ένα ξεκάθαρο όραμα και όχι όνειρο για το μέλλον. Όμως η εκπλήρωση ενός επιχειρηματικού οράματος δεν απαιτεί μόνο φιλοδοξία και διάθεση για δουλειά. Απαιτεί ευελιξία, δυνατότητα για συμβιβασμό και φαντασία. Χρειάζεται ξεκάθαρο, στοχευόμενο σχεδιασμό και σωστή διαχείριση τόσο των πόρων της επιχείρησης όσο και των σχετικών εξόδων που θα προκύψουν.


#christospsaropoulos #business #success #planofbusiness #planeconomy

13 views